tiistai 8. syyskuuta 2009

Pentujen tottelevaisuuskoulutus

Tällä kertaa tultiin paikalle jo puolta tuntia ennen koulutuksen alkua. Toimi! Aluksi Oki veti ja reuhtoi joka suuntaan vaikka paikalla ei ollut kuin muutama koira.
Oli rauhoittunut koulutuksen alkamiseen mennessä huomattavasti. Näin tullaan tekemään jatkossakin!

Mitä tehtiin?

Perusasennon harjoittelua edelleen samalla tavalla.

Miten meni?

Koira on ymmärtänyt mitä "sivulle" tarkoittaa ja mitä sen halutaan tekevän noin suurin piirtein.
Oki kiertää asentoon hyvin, mutta valitettavan usein istuu vinoon. Eli jatkossa harjoiteltava lähinnä oikeaa sijoittumista. Ei koeteta poistaa käsiohjausta ennen kuin koira istuu oikeaan kohtaan.
Saatiin kouluttajalta kehuja siitä, kuinka hyvin koira pysyy paikallaan ja odottaa käskyä.

Mitä tehtiin?

Ohittaminen/seuraaminen pujotteluharjoituksella. Tällä kertaa koirakot olivat ringissä rivin sijaan.

Miten meni?

Mielestäni huomattavasti paremmin kuin viimeksi!
Tällä kertaa Oki ei juurikaan huomioinut meitä ohittaneita koiria vaan istui/oli maassa ja katsoi minua. Paria koiraa kohti otti muutaman askeleen, mutta sain kiinnitettyä koiran huomion kuitenkin taas itseeni. Ei tarvinnut kuin kutsua Okia nimeltä pariin kertaan.

Itse ohittamista kuitenkin pitää hioa vielä.
Liikkuessa muiden koirien ohi kontaktin ylläpitäminen on erittäin työlästä. Nyt Oki tuntui kuitenkin olevan kiinnostuneempi maassa olevista hajuista kuin muista koirista. Joskus lenkillä Oki yrittää tällaista "puolittaista seuraamista", jossa katsekontakti uupuu. Kai tämä pitäisi laskea jonkinlaiseksi edistykseksi?
Ajoittain Oki kuitenkin seurasi oikein hienosti.
Jälkeenpäin tuli mieleen, että aina katsekontaktin katketessa olisi pitänyt pysähtyä ja ottaa kontakti uudelleen ja sitten vasta jatkaa matkaa. Noh, seuraavalla kerralla olen viisaampi.

0 kommenttia: