tiistai 15. syyskuuta 2009

Pentutokoilua

Oltiin tänään taas reilusti ennen koulutuksen alkua paikan päällä. Oki rauhoittui taas huomattavasti ennen aloittamista (kuitenkin virtasta riitti ja toiset koirat kiinnostivat niiiiiiin paljon).

Mitä tehtiin?

Ohittamista kahdella eri harjoituksella:

Harjoitus nro 1:
Koirakot rinkiin ja vuorotellen ohitettiin toiset kulkemalla ringin ulkolaitaa.

Harjoitus nro 2:
Ringin vastakkaiset koirakot vaihtavat paikkoja kulkemalla ringin poikki.

Miten meni?

Harjoitus nro 1:
Se meni hyvin, kun muut menivät ohi. Kontakti suht ok. Haukkuvia koiria Okin on äärimmäisen vaikea vastustaa, tälläisiä kohti piti sitten sinkoilla...
Hiljaisten koirien kohdalla Oki saattoi vilkaista koiraa, mutta kontaktin sai helposti takaisin pelkällä koiran nimen maininnalla.

Toisten ohittaminen ei mennyt niin hyvin kuin olisi voinut, seuraaminen ei ollut onnistuakseen ei sitten millään (tätä osasinkin jo hieman uumoilla tämän päiväisen päivälenkin perusteella...).
Hajut kiinnostivat aivan liikaa. Jos tästä pitää jotain positiivista etsiä, Oki oli kiinnostuneempi maassa olevista hajuista kuin muista koirista.
Aina kun kontakti herpaantui, pysähdyin ja hain kontaktin uudelleen. Koira kuitenkin herpaantui huomattavasti normaalia nopeammin, joten aina tyhmä omistaja ei ehtinyt palkata tarpeeksi nopeasti.
Kouluttajan kommenttia: hyvä että käytän aikaa harjoitukseen (pysähtely, kontaktin uudelleen haku), palkkaus nopeammin!

Harjoitus nro 2:

Tehtiin tämä harjoitus kahteen kertaan, koska ryhmässä ei ollut parillista määrää koirakoita.
Ensimmäisellä kerralla meni hyvin. Kontakti pysyi.
Toisella kerralla kontakti herpaantui hetkeksi ja Oki huomasi, että kouluttaja on tosi ihana ja olisi pitänyt päästä moikkaamaan. Lopuksi meni hyvin. Tässäkin positiivisena puolena se, että toinen koira ei kiinnostanut.

Mitä tehtiin?

Seisonta harjoitus

Miten meni?

Onnistui hyvin, kuten oletinkin. Koira on oppinut "seiso"-käskyn hyvin ja muut koirat + yleinen hälinä ei tunnu kovinkaan häiritsevän tätä suoritettaessa (mätsäreistä ollut apua?).

0 kommenttia: