sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Pentutokoa sateessa

Eli mainitaan tähän heti alkuun, että oltiin tänään treenaamassa melkoisessa vesisateessa. Muuten oltaisiin varmaan jätetty menemättä, mutta ei olla käyty treeneissä n. kolmeen viikkoon.
Vesisade oli verottanut osallistujamäärää, joten yhdessä harjoitteluryhmässä oli vain kolme koirakkoa! Sai perusteellisempaa palautetta kuin yleensä.

Mitä tehtiin?

Maahanmenon harjoittelu

Miten meni?

Tjaah... Ei kovin vahvasti. Oki aloitti treenit laiskasti ja maahan meno takkuili (johtuen varmaankin sateesta ja märästä maasta).
Minun pitää kiinnittää huomiota tuohon kaksoiskäskyttämiseen (itse en ole asiaa aiemmin juuri huomannut, hyvä kun tuli esille). Eli liian usein Okia joutuu käskyttämään kahdesti ennen kuin mitään tapahtuu. Nyt vain pitää odottaa hetki ja ottaa homma alusta yhdellä käskyllä!
Lisäksi Oki koetti nyt luistaa maahan menosta ja koetti jättää kyynärät ilmaan. Voisi tätä koettaa työstää naksuttimen kanssa.

Mitä tehtiin?

Ohitusharjoitus kasia pujottelemalla.

Miten meni?

Aluksi kävelytemponi oli liian hidas ja Oki katseli kaikkea muuta. Heti, kun nostin tempoa, alkoi seuraaminen/kontaktin otto sujua.
Jatkossa minun pitää kiinnittää huomiota "namukäteen" ja koettaa pitää sitä alhaalla. Nostan sen usein (huomaamattanikin) rinnalle hakiessani kontaktia.

Mitä tehtiin?

Kontaktiharjoitus: kaikki kolme koirakkoa siirtyivät ohjaajan luokse samanaikaisesti, istuttivat koirat ja poistuivat takaisin riviin ohjaajan näin sanoessa ja samanaikaisesti pidettiin kontakti koiraan.

Miten meni?

Oki piti kontaktin hienosti (jopa silloin, kun toinen koira tuli haistelemaan pennun pebaa!). Muutamaan kertaan piti muistuttaa, että täällä minä olen ja koira palasi "ruotuun" heti.

Kotiläksyä:


Eli "kotiläksyksi" saatiin etsiä koiran "rauhoituspiste", eli mistä kohtaa rapsuttelusta/silittelystä koira pitää erityisen paljon.

0 kommenttia: