maanantai 15. maaliskuuta 2010

Katastrofitreenit

En ole muutamaan viikkoon taas ehtinyt/muistanut/jaksanut kirjoittaa.
Pitäisi jatkossa yrittää muistaa kirjoitella aina heti treenien jälkeen...

Tässä parin viikon aikana ollaan treenailtu mm. maahanmenoa liikkeestä, liikkeestä seisomista, maassa paikallaoloa, perusasentoa, luoksetuloa..
Luoksetulo on ainut liike, jossa uskallan pitää koiran treeneissä kytkemättömänä, koska tuossa Oki odottelee innokkaasti "sivulle"-käskyä ja ei pahemmin vilkuile muita koiria.
Maassa paikallaan oleminen taas on vähän niin ja näin... Varmaankin kylmähkö alusta (hallissa ei ole lämmitystä ja pohja on soraa tms.) vaikuttaa siihen, että jätkä ei oikein malttaisi olla. En sitten ole yhteistreeneissä edes vaatinut mitään viittä sekuntia pidempiä suorituksia, kotona tuo malttaa makoilla muutamia minuutteja, jos emäntä on näkösällä.

Lähinnä ollaan päivittäisissä koulutustuokioissa keskitytty nyt näyttelyseisonnan harjoitteluun, koska Lappeenrannan pääsiäisnäyttely on ihan muutaman viikon päästä.
Seisominen alkaa sujua jo varsin mallikkaasti. Emäntä vain ei osaa päättää annanko koiran seisoa vapaasti (seisominen ei ehkä niin näyttävä) vai asettelenko/seisotanko (tässä en taas ole niin varma, että malttaako koira pysytellä paikoillaan häiriön alla, kun itse olen polvillanu/kyykyssä - Oki siis pysyy paremmin paikoillaan, jos minä seison).

Eilisistä treeneistä... Noh, otsikosta voikin päätellä, että eivät ihan nappiin menneet. Jo ennen treeneihin menoa koira tuntui olevan melko "hallitsematon", joten en mitään ihmeellistä suoritusta edes odottanut, mutta kyllä tämä silti alitti odotukset.
Edes perusasento ei meinannut onnistua (koetti istua eteen jne).

Luoksepäästävyys

Oki oli niin kierroksilla, että ohjaaja tuli vain kättelemään minut eikä huomioinut koiraa ollenkaan.
Herra malttoi tönöttää nätisti vieressä tuon pari sekuntia ja sehän riitti.

Luoksetulo

-olisin kyllä tehnyt tämän siten, että olisin irrottanut hihnan, mutta aina kun käskin koiran perusasentoon ja koetin ottaa hihnan pois, Oki koetti säntäillä ties minne.
Tein sitten niin, että koira perusasentoon -> paikka -> pudotin hihnan + lähdin kävelemään -> "sivulle"-käsky ja kehuja + namppaa koiralle.
Luoksetulossa oli ainakin tarpeeksi vauhtia, jos ei muuta!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

Voivoivoi.. En edes lähtenyt kokeilemaan tätä "vaikeamman kautta", koska jätkä oli niin kierroksilla, vaan ihan käsiohjauksella koira alas ja heti palkka. Ei ohi kävelyjä tms.

Kontaktiharjoitus

Käveltiin kenttää ympäri muiden koirakoiden kanssa ja koetettiin pitää kontakti yllä.
Herralla on ilmeisesti sen verran "kevättä rinnassa", että (ei-juoksuiset) nartut kiinnostivat enemmän kuin mamman namit...
Kyllä poika malttoi kuitenkin tapittaa minua puolet ajasta...

Jospa seuraavalla kerralla sujuisi huomattavasti paremmin! ;p

0 kommenttia: